Pizza ziemniaczana – NuCell styl

pizza ziemniaczanaPizza ziemniaczana – jak ją skomponować?

Oto Pizza ziemniaczana bez oleju… dobrze wyglądająca i pyszna równocześnie… Styl programu NuCell™ 🙂

1. Zagotuj i schłodź ziemniaki, a następnie z grubsza ugnieć widelcem. Dodaj szczyptę soli, szczyptę oregano lub innych włoskich 🙂 suchych ziół.

2. Rozłóż ciasto ziemniaczane na okrągłej patelni do pizzy (lekko “natłuszczaj” dno łyżeczką warzywnego bulionu) i piecz w dolnej części nagrzanego piekarnika przez około 20 minut. w 230 stopniach C lub do zarumienienia się na krawędziach.

3. Skomponuj swoją pizzę:

a) Użyj swojej wyobraźni

b) Rozłóż cienką warstwę posiekanych pomidorów na pizzy. Dodaj smażone warzywa do wyboru (czosnek, pieczarki, cebula, ciecierzyca, szpinak, łyżeczka soli koszerna).

c) Na koniec posmaruj czerwoną papryką i ćwiartkami karczocha.

d) Piec przygotowaną pizzę przez dodatkowe 5 do 7 minut.

e) Podawać z posypką świeżo posiekanej bazylii.

pizza ziemniaczana

 Smacznego 🙂

 

“Pizza ziemniaczana – NuCell styl”
Albina Fabiani
Nucell Polska
Program Nowa Komórka

Udostępnij